Στο θέμα των υποκλοπών επανήλθε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα πρόσωπα που ευθύνονται για τις παρακολουθήσεις θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Αρχικά, ο κ. Ανδρουλάκης σε μια πρώτη παρατήρηση του για το χθεσινό debate, έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Βελόπουλου, λέγοντας πως «έκανε μια απαράδεκτη επίθεση στην Ορθοδοξία» και προσθέτοντας πως «αναμένει την αντίδραση από την επίσημη εκκλησία».

Αναφερόμενος στο επίμαχο σημείο των τοποθετήσεων του στο χθεσινό debate, σχετικά με ότι κάποιοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών θα πρέπει να πάνε στη φυλακή, είπε ότι «εγώ έχω προσφύγει τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Τους έχω εμπιστοσύνη και περιμένω αποτελέσματα. Θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο κι αν κριθούν ένοχοι να πάνε στη φυλακή». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αυτό αφορά και πολιτικά πρόσωπα εφόσον αποδειχθεί η ενοχή τους.

Πάνω στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα προκύψει Κυβέρνηση μετά από αυτές και μάλιστα είπε ότι δική του πρόθεση είναι να γίνει αυτό από τις 21 Μαΐου και να μη χρειαστεί και δεύτερη προσφυγή στις κάλπες. «Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας για να στηρίξουν τον Μητσοτάκη», είπε αρχικά επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε και πάνω στο θέμα αναφορικά με την παρακαταθήκη του ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου. «Το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική προίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και είναι ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κομμουνιστικογενές».

Στο δε ερώτημα αν αισθάνεται πιο κοντά σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και με ποιόν θα προτιμούσε να συγκυβερνήσει, απάντησε ότι «είμαστε απέναντι στις πρακτικές και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα».