Η ατζέντα της ημέρας: Οι τοποθετήσεις του debate – Η προεκλογική Κωνσταντινούπολη – Οι βραβευμένες παραλίες

1

Οσα είπαν στο debate οι πολιτικοί αρχηγοί

2

Νέες πτυχές της τραγωδίας με το βρέφος στην Άρτα

  • Τα αίτια του θανάτου: Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία επήλθε ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους που ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες ο πατέρας του στην Άρτα. Το μωρό υπέστη ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει στο κλειδωμένο αυτοκίνητο, στο οποίο αναπτύχθηκαν και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
  • Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα: «Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να δήλωσε ο 37χρονος.
  • H κατηγορία που αντιμετωπίζει: Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Τουρκία

  • Υποτονική η ατμόσφαιρα στην Κωνσταντινούπολη: Σουρεαλιστικές σκηνές καταγράφει για το ΒΗΜΑ η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη στην προεκλογική Κωνσταντινούπολη, τέσσερις ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές. Ωστόσο, η υποτονική ατμόσφαιρα δεν θυμίζει τον παλμό ούτε των προεδρικών εκλογών του 2018, ούτε των επαναληπτικών δημοτικών του 2019.
  • Μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας: O Μπουλέντ Μουμάι, συντονιστής του γραφείου της Deutsche Welle στην Κωνσταντινούπολη σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung διερωτάται αν «θα πετύχει ο Ερντογάν το θαύμα» σημειώνοντας με νόημα ότι «τα αεροπλανοφόρα δεν λύνουν τη στεγαστική κρίση».
  • Εγγυήσεις Μενέντεζ για τα F-16: Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν έχει διαβεβαιώσει τη Γερουσία ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πρόκειται να παρακάμψει το βέτο (congressional holding) για τα τουρκικά F-16.
4

Τα καλά νέα της Goldman Sachs για την οικονομία

  • Τι αναφέρει η τράπεζα; H Goldman Sachs, επισημαίνει πως η χώρα μας έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και σημειώνει χαμηλότερο πληθωρισμό από την Ευρωζώνη.
  • Ποια σενάρια «βλέπει» για τις εκλογές; Η τράπεζα παραθέτει δύο πιθανές επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης: είτε θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τις αρχές Ιουλίου, αξιοποιώντας το νέο εκλογικό σύστημα που παρέχει μπόνους εδρών.
  • Η πορεία της οικονομίας και του χρέους: Τέλος, αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν ανέκαμψε ποτέ πλήρως από τον συνδυασμό της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης δημόσιου χρέους. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει τώρα μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία, καθώς πρόκειται να λάβει ένα μακροχρόνιο ευρωπαϊκό πακέτο δημοσιονομικής στήριξης που υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ ετησίως».
5

Οι «Γαλάζιες σημαίες» στις ελληνικές παραλίες

  • Πόσες ακτές βραβεύτηκαν; 617 Ελληνικές ακτές, 18 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια σημαία».
  • Η θέση της Ελλάδας: H Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600 και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών.
  • Η «πρωταθλήτρια» Χαλκιδική: Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr