Σε συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αποδίδεται ο θάνατος του βρέφους στην Άρτα, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής.

Σε βάρος του 37χρονου πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο ίδιος είναι συντετριμμένος και φέρεται να τόνισε για το περιστατικό: «Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η μητέρα ήταν εκείνη που πήγαινε το μωρό στο βρεφονηπιακό και χθες ίσως ήταν η πρώτη φορά που το πήγε ο πατέρας του.

Σε ειδικό θάλαμο ο πατέρας

Ο πατέρας παραμένει σε ειδικό θάλαμο κρατουμένων στο νοσοκομείο και τον επιτηρούν καθώς ψάχνει τρόπους για να βάλει τέλος στη ζωή του και γι’ αυτό του έχουν χορηγηθεί κατασταλτικά χάπια.

Διακριτική είναι και η αστυνομική παρουσία καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια από τη οικογένεια της 27χρονης προς τον 37χρονο, τον οποίο θεωρούν τον μόνο υπαίτιο.

Η μητέρα βρίσκεται και αυτή σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου και στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένειά της αλλά και ψυχολόγοι.