Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε στον 37χρονο πατέρα που ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο του για περίπου 3-5 ώρες το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του. Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 26χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους καθώς τους χορηγήθηκαν χάπια λόγω της κακής ψυχολογικής τους κατάστασης.

Σήμερα το πρωί (10/5) αναμένεται να γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.Έξω από το νοσοκομείο της Άρτας χθες συγγενείς της μητέρας ακούστηκαν να απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα για την εγκληματική αμέλειά του.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (9/5) ο 37χρονος πατέρας έβαλε το παιδί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει αρχικά στον βρεφονηπιακό σταθμό κι έπειτα να συνεχίσει για τη δουλειά του. Πάρκαρε το αμάξι και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα, χωρίς ωστόσο να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει μέσα το κοριτσάκι.

Όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει το παιδί το μεσημέρι άκουσε τους υπεύθυνους να της λένε ότι το παιδί δεν είχε πάει ποτέ στον σταθμό. Κάλεσε τον σύζυγό της και εκείνος αναφώνησε «ωχ», όπως μετέδωσε το Mega. Οι γονείς πήγαν στο αυτοκίνητο και βρήκαν το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του, να βγάζει αφρούς από το στόμα. Το βρέφος μεταφέρθηκε στις 14:55 στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.