Μετά το Σαββατοκύριακο των εορτασμών της στέψης ήρθε η ώρα για μερικές μέρες ξεκούρασης για τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα στο Σάντριγχαμ. Αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως και την άλλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, θα χαλαρώσουν πριν επιστρέψουν στα καθήκοντά τους ως μονάρχες.

Πηγές δήλωσαν ότι το ζευγάρι είναι ευχαριστημένο από την τελετή στέψης, που πήγε τόσο καλά, παρά τον κακό καιρό το Σάββατο, και ήταν ενθουσιασμένο που είδε τόσο πολύ κόσμο να απολαμβάνει τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Οι βοηθοί τους όμως είναι απασχολημένοι με τον σχεδιασμό ενός γεμάτου προγράμματος ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών τους, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας τελετής του Τάγματος της Κορδέλας και των επισκέψεων σε όλη τη Βρετανία. Αναμένεται επίσης μια σύντομη επίσκεψη στη Γαλλία το φθινόπωρο, μετά την ακύρωσή του στις 11 Μαΐου λόγω των ταραχών στη χώρα.

Ο Κάρολος αναμένεται να επισκεφτεί τη Σαμόα στον Νότιο Ειρηνικό το 2024  για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας. Το ταξίδι αναμένεται να είναι εξαντλητικό για τον Κάρολο, ο οποίος θα έχει συμπληρώσει τότε τα 75 του χρόνια και η βασίλισσα θα είναι 76 ετών.