Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία οδηγούνται σήμερα, Τετάρτη 03/05/2023,  ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή, τα δύο αδέρφια που έχουν συλληφθεί για τη δολφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή στον οποίο έχει ανατεθεί η δικαστική διρεύνηση του εγκλήματος θα καταθέσουν ανωμοτί και δύο ακόμη άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνελήφθησαν μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης ως οι φυσικοί αυτουργοί της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για την εξόντωση του γνωστού δημοσιογράφου, στιος 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του, στον Αλιμο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους Αθανασία Σταυρή, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και αποτελούν μέρος της δικογραφίας σε βάρος τους και αρνούνται την κατηγορία. . Η κυρία Σταυρή μάλιστα σε δήλωσή της μίλησε για «λογικά άλματα», βάση των οποίων οι δύο εντολείς της οδηγήθηκαν στη σύλληψη.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την αστυνομική έρευνα  οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα – φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που «γαζώθηκε» ο δημοσιογράφος  και πως είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Η διαδικασία των απολογιών των δύο κατηγορουμένων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη  καθώς οι κατηγορούμενοι, μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν, θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του ανακριτή.