Η ατζέντα της ημέρας: Το «άκυρο» στο κόμμα Κασιδιάρη – Το «ναι» στον Κανελλόπουλο – Η νομική εμπλοκή για τα εμβόλια

1

Εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη - «Πράσινο φως» στον Κανελλόπουλο

  • Τι αποφάσισε ο Αρειος Πάγος; Εκτός εκλογικής διαδικασίας τέθηκε το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με απόφαση του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε τελικά «πράσινο φως» και θα συμμετέχει κανονικά στις εκλογές.
  • Πώς ελήφθη η απόφαση; Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με ψήφους 9 προς 1. Οι δικαστές θεώρησαν ότι το κόμμα Κασιδιάρη αποτελεί  «συνέχεια» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και μάλιστα βρήκαν ομοιότητες όσον αφορά και τα πρόσωπα. Δηλαδή, κάποια από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής εντοπίστηκαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος «Έλληνες».
  • Ποια κόμματα θα κατέβουν τελικά στις εκλογές; Ο Αρειος Πάγος ενέκρινε τελικά 36 κόμματα και συνδυασμούς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα εδώ.
2

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

4

Σε δίκη τα εμβόλια του κορωνοϊού για τις παρενέργειες τους

  • Τι αφορούν οι νομικές διαδικασίες; Η πρώτη πολιτική δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου, όμως αναβλήθηκε για τις 7 Ιουλίου. Το περιεχόμενο της αγωγής που στρέφεται κατά της εταιρείας Biontech, περιλαμβάνει αξιώσεις αποζημίωσης για ηθική και σωματική βλάβη.
  • Τι λένε οι εταιρείες; Η εταιρεία Biontech τονίζει ότι «μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποδειχθεί αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παρουσιαζόμενων βλαβών στην υγεία και του εμβολιασμού σε καμία από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν».
  • Πόσα ύποπτα κρούσματα καταμετρήθηκαν; Από τότε που ξεκίνησε ο εμβολιασμός, έχουν γίνει συνολικά 183.000.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch. Το ποσοστό των αναφορών ήταν 1,8 ανά 1.000 δόσεις εμβολίου, ενώ για τις ύποπτες περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών και επιπλοκών ήταν 0,3 αναφορές ανά 1.000 δόσεις εμβολίου.
5

Στο ρυθμό της στέψης του Καρόλου το Ηνωμένο Βασίλειο

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr