Νεκρός είναι μετά από απεργία πείνας 87 ημερών που πραγματοποίησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή του στο Ισραήλ, ο Χαντέρ Αντνάν, στέλεχος του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Λίγη ώρα αφού κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του, από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ έχει σθεναρή παρουσία, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε από την πλευρά του ότι ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας σε κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, προτού ενημερώσει πως εκτοξεύθηκαν τρεις ρουκέτες συνολικά, που όλες έπεσαν σε άδεια οικόπεδα.

Ο θάνατος του κρατουμένου που ανήκε στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου από τη διεύθυνση φυλακών του Ισραήλ στο οποίο αναφέρεται ότι «βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί του» και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ και η ένωση παλαιστίνιων φυλακισμένων επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του Χαντέρ Αντνάν σε ηλικία 45 ετών.

«Εκτελέστηκε εν ψυχρώ»

Ένωση παλαιστινίων φυλακισμένων στη Λωρίδα της Γάζας κατήγγειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «εκτελέστηκε εν ψυχρώ» από τις αρχές του Ισραήλ.