Αεροπορικά πλήγματα εναντίον υπόγειας στρατιωτικής εγκατάστασης της  Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα  το Ισραήλ. Όπως  ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός πρόκειται για αντίποινα σε εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Συγκεκριμένα το γενικό επιτελείο στρατού ανέφερε μέσω twitter: «Σε αντίδραση για την εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ το Σάββατο, ο Τσαχάλ (σ.σ. ο ισραηλινός στρατός) έπληξε τη νύχτα υπόγειο συγκρότημα που περιείχε πρώτες ύλες για την κατασκευή ρουκετών, που ανήκε στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς».

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως άκουσε τις πρώτες πρωινές ώρες αρκετές εκρήξεις.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα σε αυτό το στάδιο.

Το Ισραήλ έκανε λόγο το Σαββατοκύριακο περί εκτόξευση παλαιστινιακής ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ο ισραηλινός στρατός έπληξε επίσης θέσεις της Χαμάς στα σύνορα.

Δυτική οχθη – Ναμπλούς

Στο μεταξύ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ισραηλινοί στρατιώτες περικύκλωσαν σπίτι στη Νάμπλους, ακούστηκαν πυρά και ενδέχεται να υπάρχουν θύματα.

Η παλαιστινιακή οργάνωση που είναι γνωστή ως Άντρο των Λιονταριών, μέλη της οποίας βρίσκονται κυρίως στη Νάμπλους και στην κοντινή Τζενίν, έχει μπει στο στόχαστρο επανειλημμένων επιχειρήσεων των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων. Η οργάνωση ανέφερε πως έστησε ενέδρα σε μονάδα του ισραηλινού στρατού. Δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο σχετικά από την ισραηλινή πλευρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ – Reuters