Λίγο αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή απάντησε με ένα βίντεο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τεχνητή νοημοσύνη.

Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες του Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη να κερδίζουν το βράδυ των εκλογών του επόμενου έτους. Αυτές ακολοθούνται από προσομοιωμένες σκηνές εκρήξεων στην Ταϊβάν στην οποία υποτίθεται πως έχει εισβάλει η Κίνα, στρατό στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, πλήθος μεταναστών στα νότια σύνορα και εγκαταλελειμμένα κτίρια της Wall Street.

Στο μεταξύ, δελτία ειδήσεων ακούγονται στο παρασκήνιο: «Ποιος είναι υπεύθυνος εδώ; Φαίνεται πως το τρένο εκτροχιάζεται».

Ένας εκπρόσωπος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής ανέφερε στο Axios ότι το βίντεο δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης, την οποία οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει σχέδια να αξιοποιήσουν κατά τις εκλογικές εκστρατείες του 2024, αν και το λογισμικό έχει εγείρει ανησυχίες για κακόβουλο, ψεύτικο περιεχόμενο που μπορεί να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους.

Δείτε το βίντεο:

Σε απάντηση στο βίντεο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, Σαμ Κορνάλε, χαρακτήρισε το βίντεο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα «μια πράξη απόγνωσης».