Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιδιώξει δεύτερη προεδρική θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας που αναρτήθηκε on line.

«Για κάθε γενιά έρχεται μια στιγμή όπου πρέπει να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία. Να υπερασπιστεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας. Γι’ αυτό κατεβαίνω υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Ελάτε μαζί μας. Ας οολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε» είπε.

Ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν είναι ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και θα είναι 86 ετών μετά από μια δεύτερη πλήρη θητεία το 2029. Αντιμετώπισε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, νικώντας τον Ρεπουμπλικάνο αφού υποσχέθηκε να «αποκαταστήσει την ψυχή των Ηνωμένων Πολιτειών», όπως μετέδωσε το BBC. «Όταν έθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, είπα ότι δίνουμε μάχη για την ψυχή της Αμερικής – και εξακολουθούμε να τη δίνουμε» είπε ο Μπάιντεν στο τρίλεπτο βίντεο, το οποίο δείχνει τον πρόεδρο να συναντά Αμερικανούς πολίτες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, με τους δύο πολιτικούς να θεωρούνται φαβορί. Η 58χρονη αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα είναι και πάλι η στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν και η Julie Chavez Rodriguez, ανώτερη σύμβουλος του Λευκού Οίκου, θα αναλάβει την εκστρατεία.