Η ατζέντα της ημέρας: Στο Τζιμπουτί το C-27 – Ο ΕΟΦ για τα εμβόλια Covid – Περί Debate

1

Οι νέες εξελίξεις στο Σουδάν

2

Νέα δημοσκόπηση από την ALCO - Τα νέα μηνύματα Μητσοτάκη και Τσίπρα

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι αναφορές στον ΕΟΦ για παρενέργειες και θανάτους από τα εμβόλια

  • Τι μελετά ο ΕΟΦ: 1633 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών το 2022, ως σχετιζόμενες με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού υποβλήθηκαν στην Ελλάδα το 2021-22, σύμφωνα με την έκθεση φαρμακοεπαγρύπνησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Επίσης, έγιναν  63 αναφορές για θανάτους από τα εμβόλια.
  • Ποια η αξιολόγηση του Οργανισμού : Όσον αφορά του θανάτους,  2 από τους 63 αξιολογήθηκαν ότι έχουν πιθανότητα συσχέτισης με τον εμβολιασμό (possible), 1 με το Comirnaty (Pfizer) και 1 με το Vaxzevria (AstraZeneca). Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες,  1344 από τις 1633 αναφορές δηλώθηκαν ως σοβαρές.
  • Πόσες δόσεις έγιναν το 2022: Το 2022 πραγματοποιήθηκαν 4.547.117 δόσεις με όλα τα εμβόλια έναντι της Covid-19, εκ ων οποίων: 4.050.772 με το Comirnaty (όλα τα εμβόλια), 278.123 με το Spikevax (όλα τα εμβόλια), 118.128 με το Jcovden, 9.094 με το Nuvaxovid.
4

Μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα ο Γεωργούλης;

  • Πότε καταθέτει: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να καταθέσει ο Αλέξης Γεωργούλης στις βελγικές Αρχές μετά τις καταγγελίες βιασμού και κακοποίησης. Χθες, παρόλα αυτά, που συνεδρίασε η Επιτροπή των Νομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, το θέμα του ευρωβουλευτή δεν βρέθηκε στην ημερήσια διάταξή της.
  • Μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι «ναι» αρκεί να πληρούνται δύο προϋποθέσεις.
  • Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας:  Πιθανολογείται ότι εισηγητής για την υπόθεση Γεωργούλη θα οριστεί στις 8 Μαΐου και κατά συνέπεια η πρώτη σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 του ίδιου μήνα. Αν τυχόν υπάρξει κάποιο κενό στις ημερομηνίες συνεδριάσεων της Επιτροπής υπάρχει περίπτωση ο εισηγητής να οριστεί νωρίτερα και επομένως η συζήτηση θα ξεκινήσει νωρίτερα.
5

Κόντρα για το Debate

  • Τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στο ματς των debates μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, που θα ξεκινήσει με τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, εντός της εβδομάδας, στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους τα κομματικά επιτελεία, που ανεβάζουν τις προεκλογικές τους στροφές. Ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει κάθε λόγο να πιέζει προς την κατεύθυνση μιας προσωπικής τηλεμαχίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ρίχνει συνεχώς το γάντι στην Πρωθυπουργική πλευρά.
  • Ποια η πλευρά της ΝΔ: Αναφερόμενος στο debate των πολιτικών αρχηγών, ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι σίγουρα θα γίνει ένα μέχρι τις 21 Μαΐου με τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει «την ανακολουθία της στάσης του που θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά όχι debate με άλλα κόμματα». Όπως είπε «πρέπει να γίνει debate με τα κόμματα που μετέχουν στη Βουλή» και αυτό αφορά την ψήφο της πρώτης κάλπης.
  • Ποια η πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη: Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε, από την πλευρά του, θετικό στην διεξαγωγή ενός debate με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr