Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να καταθέσει ο Αλέξης Γεωργούλης στις βελγικές Αρχές μετά τις καταγγελίες βιασμού και κακοποίησης. Σήμερα παρόλα αυτά, που συνεδριάζει η Επιτροπή των Νομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, το θέμα του ευρωβουλευτή δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξή της. Τι γίνεται όμως με το θέμα της δίκης του, μπορεί αυτή να γίνει στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι «ναι» αρκεί να πληρούνται δύο προϋποθέσεις, όπως είπε στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Αξιόποινες πράξεις Ελλήνων στο εξωτερικό μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα υπό δύο προϋποθέσεις: αν η πράξη για την οποία κατηγορείται αποτελεί παρανομία και στο δίκαιο της χώρας που έχει τελεστεί και η δεύτερη περίπτωση είναι να έχει επιληφθεί πρώτη η ελληνική Δικαιοσύνη για την απόδοση των ποινικών ευθυνών, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί» είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Όπως διευκρίνισε έχει ήδη αναλάβει η εισαγγελέας από το Βέλγιο να ζητήσει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία, οπότε δεν μπορεί να δικαστεί δύο φορές για την ίδια πράξη.

«Υπάρχει ένα κυρίαρχο στοιχείο που έχει προκαλέσει την περιέργεια όλου του νομικού κόσμου, ότι η πράξη φέρεται να καταγγέλεται τέσσερις τουλάχιστον μήνες μετά τον φερόμενο χρόνο τέλεσής της, που προκαλεί αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις για το τι έχει διαμειφθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. «Η ύπαρξη DNA αποδεικνύει τη συνέρευση, όχι την πράξη βίας» τονίζει.

Πιθανολογείται ότι εισηγητής για την υπόθεση Γεωργούλη θα οριστεί στις 8 Μαΐου και κατά συνέπεια η πρώτη σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 του ίδιου μήνα. Αν τυχόν υπάρξει κάποιο κενό στις ημερομηνίες συνεδριάσεων της Επιτροπής υπάρχει περίπτωση ο εισηγητής να οριστεί νωρίτερα και άρα και η συζήτηση να ξεκινήσει νωρίτερα, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες.