Μήνυμα καταδίκης «κάθε ανοχής που ρίχνει νερό στον μύλο του φασισμού» στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών .

«Σήμερα συμπληρώνονται 56 χρόνια από τη μαύρη ημέρα του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών. Πενήντα έξι χρόνια από τότε που η δημοκρατία, οι ελευθερίες του λαού μας, η πολιτική ζωή και η πολιτιστική δημιουργία στη χώρα μας μπήκαν στον «γύψο» με τον πιο βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο. Επί 7 χρόνια ο λαός μας έζησε την καταπίεση και τη βαναυσότητα ενός αποκρουστικού καθεστώτος, με χιλιάδες αγωνιστές σε φυλακές, ξερονήσια και βασανιστήρια, με νεκρούς και που τελικά οδήγησε στην εθνική προδοσία της Κύπρου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Πενήντα έξι χρόνια μετά, το φάντασμα της ακροδεξιάς σηκώνει κεφάλι ξανά, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη».

«Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή να θυμόμαστε τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη και να παίρνουμε δύναμη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Είναι μια αφορμή να αναστοχαστούμε καταδικάζοντας κάθε ανοχή που ρίχνει νερό στον μύλο του φασισμού. Γιατί μνήμη σημαίνει αντίσταση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.