Όσο οι «υπνοβάτες» της πολιτικής μας κακομοιριάς ασχολούνται με τους Γεωργούληδες και τη σαπίλα, κάποιες άλλες εξελίξεις φαίνεται ότι μπορεί να καθορίσουν εκλογικά αποτελέσματα και να προκαλέσουν περιπλοκές. Και μάλιστα σοβαρές.

Καθώς η κυβέρνηση μοιάζει να επαναπαύεται στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη απαγόρευση της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ο κρατούμενος πρώην Χρυσαυγίτης φαίνεται ότι είχε από καιρό έτοιμη την «απάντηση» του.

Όπως ήδη έχει αρχίσει να διακινείται (και μπορούσε κάνεις άλλωστε εύκολα να προβλέψει), ο Κασιδιάρης θα διαλύσει το κόμμα του, δεν θα είναι υποψήφιος και στις εκλογές θα κατέβει το κόμμα ΕΑΝ, το οποίο είχε ιδρύσει ο πρώην δικαστικός, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος φερόταν ως ο επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη εν όψει εκλογών.

Όπως φαίνεται, όλα μέχρι στιγμής δούλεψαν μία χαρά υπέρ του πρώην Χρυσαυγίτη. Τους τελευταίους μήνες μία ολόκληρη χώρα και ένα ολόκληρο πολιτικο-δικαστικό-δημοσιογραφικό σύστημα ασχολήθηκε μαζί του και του προσέφερε δημοσιότητα που ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να έχει δει.

Εφόσον έτσι δρομολογηθούν οι εξελίξεις, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα κληθεί να κρίνει τελικά ο Άρειος Πάγος και πού θα ψάχνει να βρει την «πραγματική ηγεσία» του νέου κόμματος για να το αποκλείσει από τις εκλογές. Ειδικά αν ο Κασιδιάρης δεν είναι καν υποψήφιος.

Το πιο ωραίο βέβαια είναι ότι όλα αυτά γίνονται την 21η Απριλίου, την οποία μέχρι στιγμής όλοι μοιάζει να έχουν ξεχάσει. Την οποία ωστόσο σίγουρα δεν έχει ξεχάσει ο Κασιδιάρης και οι δικοί του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προεκλογική περίοδος ξεκινά αν μη τι άλλο με ορμητικότητα και με μία περιρρέουσα αβεβαιότητα, ενώ το ζητούμενο των εκλογών υποτίθεται ότι θα είναι η πολιτική σταθερότητα, η ομαλότητα και η διασφάλιση της ευημερίας.

Εν αναμονή λοιπόν επιβεβαιώσεων ή διαψεύσεων.