Δεν πήραν τελική τη δικογραφία για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη οι δικηγόροι του καθώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν αρθεί πρώτα η ασυλία του ευρωβουλευτή ώστε να λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου και να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

«Κάθε δικηγόρος που έχει στοιχειώδης σπουδές γνωρίζει ότι για να υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία θα πρέπει να προσλάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να ασκήσει δικαιώματα. Χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του», ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος, Κώστας Ντάλτας.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του κ. Γεωργούλη είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι λάβουν γνώση της δικογραφίας με τον κ.Ντάλντα να θεωρεί ότι η κίνηση αυτή έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. «Με προβληματίζει γιατί οι δικηγόροι του που δεν είναι πρώτης γραμμής αλλά έμπειροι, προέβησαν σε μια τέτοια ενέργεια. Μου φαίνεται αντιεπαγγελματικό. Μπορεί να είναι για επικοινωνιακούς λόγους αλλά με προβληματίζει».

«Θα μπορούσαν να το έχουν ερευνήσει»

Ο κ.Ντάλτας που είναι και μέλος του ΠΑΣΟΚ έστεψε τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι οι φήμες που κυκλοφορούσαν θα μπορούσαν από έναν έμπειρο δικηγόρο να έχουν ερευνηθεί εδώ και καιρό ενώ απέρριψε οποιαδήποτε σκοπιμότητα των βελγικών αρχών για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας που έγινε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα.

Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για το αίτημα άρσης ασυλίας

Στο μεταξύ, στις 8 Μαΐου θα οριστεί εισηγητής για το αίτημα της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Ο εισηγητής θα εξετάσει τον φάκελο,  στη συνέχεια θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, και να γίνει η ψηφοφορία προκειμένου να παραπεμφθεί το θέμα στην Ολομέλεια του σώματος.  Η διαδικασία πάντως ενδεχομένως να είναι πιο σύντομη απ’ ότι συνηθίζεται καθότι και ο ίδιος ο κ.Γεωργούλης επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.