Η ατζέντα της ημέρας: Δεν πήρε τη δικογραφία ο Γεωργούλης

1

Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη - ΤΙ θα γίνει με την ασυλία του

  • Ποιες οι νέες εξελίξεις στη υπόθεση: Οι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν έλαβαν το φάκελο με τη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνεται η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, από τη δικαστή στις Βρυξέλλες.
  • Για ποιο λόγο: Η δικαστής αρνήθηκε να τη δώσει λόγω μυστικότητας της διαδικασίας. Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Κώστα Ντάλτα, ο πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  δεν πρόκειται να λάβει τη δικογραφία, πριν αρθεί η ασυλία του.
  • Πώς στήνει τείχος άμυνας ο Γεωργούλης: Ο ίδιος δείχνει διάθεση συνεργασίας με τις βελγικές αρχές και ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή. Δεν αποκλείεται οι δικηγόροι του να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του πολιτικού δόλου, της σκοπιμότητας δηλαδή, προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία.
2

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη

  • Τι αφορά: Tο Πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αφορά τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις στις 28 Φεβρουαρίου στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.
  • Ποιος ο ρόλος του Σταθμάρχη:  Με βάση το πόρισμα προκύπτουν σωρεία αστοχιών στους χειρισμούς από την πλευρά του Σταθμάρχη. Αν και όφειλε με βάση την από 23.12.2022 έγγραφη εντολή της Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ («Οι σταθμάρχες Λάρισας, υποχρεωτικά θα σχηματίζουν τη διαδρομή με τη χρήση κομβίων αφετηρίας-στόχου») να χαράξει τη διαδρομή του IC 62 από τη Λάρισα προς Ν. Πόρους (όπως και για όλους τους συρμούς) υποχρεωτικά αυτόματα, δεν το έκανε.
  • Ποια τα βασικά συμπεράσματα: Ένα από τα βασικά συμπεράσματα κατά τους ειδικούς έιναι πως τα προβλήματα των Ελληνικών Σιδηροδρόμων είναι χρόνια και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την σταδιακή προτίμηση των πολιτών σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης λόγω και της ανάπτυξης των οδικών αξόνων και των άλλων μορφών μετακίνησης όπως η αεροπλοΐα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εξερράγη το Starship του Έλον Μασκ

  • Πως πήγε η δοκιμή: Λίγο μετά την εκτόξευσή του ο πύραυλος Starship εξερράγη χθες κατά την δοκιμαστική πτήση.
  • Ποιες οι επόμενες κινήσεις: Η έκρηξη αυτή δεν συνιστά μια αποτυχία για την εταιρία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ. Ο ίδιος ανέφερε ότι «μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες».
  • Γιατί έχει σημασία: Το Starship, με κόστος 3 δισ. δολάρια, φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο για τον εποικισμό της Σελήνης και του Άρη

 

4

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Άκης Σκέρτσος

  • Τι φέρνουν οι εκλογές: Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Γιάννης Οικονόμου αποχωρεί από τη συγκεκριμένη θέση καθώς είναι υποψήφιος βουλευτής.
  • Ποιο πρόσωπο αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών: Στο πρόσωπο της Καλλιόπης Σπανού φαίνεται πως έχει καταλήξει η κυβέρνηση για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, αντικαθιστώντας τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα αποχωρήσει λόγω των εκλογών.
  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα: Κλείνει το Σάββατο 22 Απριλίου η Βουλή, όπως ανακοίνωσε από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την χώρα να εισέρχεται και επίσημα στην προεκλογική περίοδο με ορίζοντα τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
5

Τέλος στα σενάρια για κυβέρνηση ηττημένων

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr