Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση πως ο Αλέξης Γεωργούλης παραιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα του κόμματος μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που έγινε εις βάρος του, με το κόμμα να αντιδρά άμεσα και να τον θέτει εκτός μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μίλησε για την υπόθεση, αναφέροντας την ύπαρξη ιατρικών εγγράφων που επιβεβαιώνουν την καταγγελία

H ίδια επανέλαβε τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ οτι διέρρευσε το όνομα της καταγγέλουσας, επικαλούμενη πληροφορίες και ζήτησε σεβασμό στο θύμα.

«Είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα», τόνισε.

Υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία

«Υπάρχουν παντού αυτά τα αδικήματα και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή τη γυναίκα. Αυτό που βλέπω στα social media είναι ανθρωποφαγία», πρόσθεσε.

«Ανεξήγητη η καθυστέρηση της βελγικής δικαιοσύνης»

Την ίδια ώρα ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος στο Βέλγιο, σχολιάζει ως «ανεξήγητη» τη καθυστέρηση της βελγικής δικαιοσύνης για την υπόθεση Γεωργούλη.

«Η διάρκεια της έρευνας της δικαστικής είναι πολύ μεγάλη, ασυνήθης για τα βελγικά δεδομένα. Δεν έχω απάντηση γιατί κράτησε 3 χρόνια και δεν είναι λογικό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε ακόμα πολύ στο σκοτάδι».

Αναφερόμενος στις ποινές, ο δικηγόρος τόνισε πως αυτές για τον βιασμό αγγίζουν τα 10 χρόνια και εκτίονται.