Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ έχει ξεσπάσει μετά τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου, ώς του προσώπου που έκανε τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωση της, κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Στους ισχυρισμούς της Χαριλάου Τρικούπη, έδωσε μια πρώτη απάντηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος: «Σίγουρα όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή είδα μία αναφορά του ΠΑΣΟΚ χθες διευκρίνισα από την ευρωομάδα μας και από το κόμμα μας ότι δεν έχει γίνει από εμάς η διαρροή. Είναι νόμος από το 1997 για τα προσωπικά δεδομένα. Αμέσως αντιδράσαμε ακαριαία και δεύτερον δεν είναι δικαίωμα επιλογής του δημοσιογράφου εάν θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, είναι υποχρέωσή του να μην δημοσιοποιήσει, και τρίτον, αυτό είναι το κολοσσιαίο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας ή αυτό θέλετε να φτιάξετε; Εμείς ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, επέμεινε ότι η διαρροή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ποινική προδικασία, σε χώρες όπως το Βέλγιο, είναι μυστική. Είναι ξεκάθαρο από πού βγήκε αυτή η διαρροή, η διαρροή βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το πρώτο και κύριο του φαρισαϊσμού. Αυτό είναι σε συνέχεια και αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης λέει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 3 χρόνια, λέει ότι έγινε τώρα η καταγγελία, άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να κάνει ενοχοποίηση του θύματος. Επίσης, πάει να υποτιμήσει το γεγονός ως μία τάχα, δήθεν κι αόριστη παρενόχληση, ενώ είναι μια κατηγορία για βαρύτητα ποινικά αδικήματα». Δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Σε ερώτηση προς τον κ. Δουδωνή αν γνώριζε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το συμβάν απάντησε: «Δυόμισι με τρία χρόνια είναι η καταγγελία, κάνετε πως δεν γνωρίζατε, ενώ όταν ήρθε η ώρα μια χαρά τα είχατε έτοιμα τα ονόματα να τα δώσετε. Εγώ αναφέρομαι στη ν ετοιμότητα με την οποία διέρρευσαν στοιχεία της δικογραφίας, για να συμβεί αυτό προφανώς κι ήξεραν κι άλλα. Στοιχεία της δικογραφίας εννοώ το πρόσωπο της καταγγέλλουσας και βέβαια στην αλλοίωση σε σχέση με το ποια είναι η καταγγελία».