Για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και την αποπομπή του από το κόμμα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο.

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από την δικαιοσύνη, σε ό,τι αφορά όμως τη σεξουαλική παρενόχληση, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ πρόσθεσε ότι «το μήνυμα είναι καμία συγκάλυψη, καμία σκιά».

Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Γεωργούλη κυκλοφόρησε το 2022

Για την υπόθεση μίλησε νωρίτερα στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Η κ, Τσαπανίδου δήλωσε σοκαρισμένη από την καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του κόμματος. «Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους» υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση. Δεν μείναμε όμως εκεί, απευθυνθήκαμε στο ευρωκοινοβούλιο αλλά ούτε εκεί επιβεβαιώθηκε η καταγγελία» εξήγησε στη συνέχεια.

Η κυρία Τσαπανίδου διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, της δικηγόρου που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά και μάλιστα κάλεσε τους δημοσιογράφους να τη σεβαστούν.