«Αφού το δίλημμα είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης γιατί δεν έρχεσαι να πάμε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό να κάνουμε ένα ντιμπέιτ οι δυο μας. Γιατί τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι». Ο Αλέξης Τσίπρας, από το Ίλιον, κάλεσε ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. «Για άλλη μια φορά σήμερα, θέλω να τον καλέσω να σταματήσει τη δειλία. Δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός. Έλα σε αντιπαράθεση. Έλα να μας πεις το πρόγραμμά σου», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιατί ο Τσίπρας ζητά debate

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί εδώ και μέρες τον Πρωθυπουργό σε τηλεοπτική μονομαχία. Και του χρεώνει «δειλία» επισημαίνοντας ότι οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου τον συμβουλεύουν να το αποφύγει. Ο κ. Τσίπρας δεν κάνει κάτι πρωτότυπο.

Ο αρχηγός του κόμματος που υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις επιδιώκει μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον αντίπαλο του. Εκτιμά ότι μπορεί να έχει την ευκαιρία με μια καίρια αναφορά του, από ένα λάθος του αντιπάλου, να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Πώς απαντά ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός έχει σηκώσει το γάντι που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά όχι με τον τρόπο που ήθελε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debate που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως κι εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε έντονα. «Τι κάνει τώρα; Λέει να έρθουνε κι οι άλλοι τέσσερις, να πάμε όλοι μαζί, να είμαστε έξι. Να είμαστε και 6 και 16. Όσα ντιμπέιτ θέλει με όλους μαζί» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επέμενε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την αντιπαράθεση μαζί του επειδή φοβάται ότι δεν θα τα βγάλει πέρα. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού του απάντησαν. «Έχουν γίνει τουλάχιστον 80 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή» λένε και υπογραμμίζουν ότι «οι πολίτες είναι σε θέση να κρίνουν και να συγκρίνουν τις πολιτικές θέσεις αλλά και την κυβερνητική θητεία των δύο πολιτικών αρχηγών».

Τι ακριβώς θα συμβεί με το debate Μητσοτάκη-Τσίπρα; Η απάντηση είναι, ότι έχει συμβεί και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν με θετικό μάτι τη διεξαγωγή τουλάχιστον μιας συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών». Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν στο να γίνει μια τηλεοπτική μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα με τους ίδιους να μένουν εκτός κάδρου. Αυτό σημαίνει ότι είναι μάλλον απίθανο να έχουμε μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα.