Στα τελευταία στάδια των γυρισμάτων της βρίσκεται η ταινία «Freud’s last session» (Η τελευταία συνεδρία του Φρόιντ) η οποία εδώ και λίγο καιρό γυρίζεται στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety η ταινία που τοποθετείται στην αυγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, «συνδυάζοντας παρελθόν, παρόν και φαντασία, εξερευνά τη μοναδική σχέση του Φρόιντ με την κόρη του Άννα και την αντισυμβατική σχέση του συγγραφέα Σ.Σ. Λιούις με τη μητέρα του καλύτερου φίλου του.»

Ο συγγραφέας Σ.Σ. Λούις, γνωστός από την σειρά βιβλίων φαντασίας «Το χρονικό της Νάρνια» παίζει κομβικό ρόλο στην ιστορία της ταινίας διότι εκείνος είναι που δέχεται να λάβει μέρος στην «μονομαχία» με τον Φρόιντ γύρω από την ύπαρξη του Θεού.

Ο σερ Άντονι Χόπκινς, δις βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός («Η σιωπή των αμνών», «Ο πατέρας») και μια από τις μεγαλύτερες μορφές της υποκριτικής σήμερα, υποδύεται τον Σίγκμουντ Φρόυντ στα τέλη της ζωής του τελευταίου. Τα τελευταία χρόνια, ο Χόπκινς, που στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 έκλεισε τα 85 (και μετρά περισσότερους από 140 τίτλους μόνο στο σινεμά και την τηλεόραση), είναι ιδιαίτερα παραγωγικός καθώς στις πρόσφατες ταινίες του που προκειται να δούμε στις αίθουσες ανήκουν ο «Γιός» του Φλόριαν Ζέλερ όπου παίζει δίπλα στον Χιού Τζάκμαν και το «Armageddon time» του Τζέιμς Γκρέι δίπλα στην Αν Χάθαγουεϊ.

Στην «Τελευταία συνεδρία του Φρόιντ» συμπρωταγωνιστούν η Λιβ Λίζα Φρις που υποδύεται την κόρη του Φρόυντ, ο Μάθιου Γκουντ ως Σ.Σ. Λούις και οι Τζέρεμι Νόρθαμ, Ορα Μπρέιντι.

Σκηνοθέτης της ταινίας που στην Ελλάδα θα διανεμηθεί από την Σπέντζος Φιλμ, είναι ο Μάθιου Μπράουν.