Το πλήρες πρόγραμμα του προσεχούς φεστιβάλ των Καννών (16- 27/5) θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 13 Απριλίου, όμως σήμερα Τρίτη, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι την πρεμιέρα της στο επίσημο πρόγραμμα θα κάνει η τελευταία ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ. Τίτλος της «Strange way of life» (Παράξενος τρόπος ζωής) και πρωταγωνιστές της οι Ιθαν Χοκ και Πέντρο Πασκάλ που όπως ο σκηνοθέτης, θα είναι παρόντες στο φεστιβάλ.

Εκτός από το γεγονός ότι η ταινία «Strange way of life» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του Αλμοδόβαρ γυρισμένη στην αγγλική γλώσσα (μετά την μικρού μήκους «Ανθρώπινη φωνή» το 2020, με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον), ενδιαφέρον στοιχείο της είναι επίσης ότι πρόκειται για γουέστερν.

Η ιστορία της πραγματεύεται την φιλία δύο αντρών, ενός σερίφη του Τζέικ και ενός κτηματία, του Σίλβα ,που όμως, μοιράζονται ένα κοινό παρελθόν ως πληρωμένοι πιστολέρο. Είναι όμως το μόνο που μοιράζονται;

Συχνός επισκέπτης του φεστιβάλ των Καννών, ο Αλμοδόβαρ έχει δει αρκετές ταινίες του να βραβεύονται εκεί. Το «Όλα για τη μητέρα μου» κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας, το «Γύρνα πίσω» κέρδισε το βραβείο σεναρίου και το «Πόνος και δόξα» κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Ωστόσο καμία ταινία του 73χρονου Π. Αλμοδόβαρ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το ανώτατο βραβείο της διοργάνωσης, τον Χρυσό Φοίνικα.

Να σημειωθεί επίσης, ότι φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ. Η ταινία «Το τυετράγωνο» του Εστλουντ είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα το 2017. Και πρόεδρος εκείνης της κριτικής επιτροπής ήταν ο πέδρο Αλμοδόβαρ.