Αντιπαράθεση για τις συνεργασίες ξέσπασε χθες το ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ δήλωσε πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Τόνισε δε πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει προκαλέσει εσωκομματική αντιπαράθεση.

Ειδικότερα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχόλιασαν: Είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, υποστήριξε ότι η θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό «εκτός από θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική», σχολιάζοντας ότι: «Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε πως: «προκύπτει πολύ καθαρά, ο πυρήνας του προβλήματος των πολιτικών συνεργασιών, που τελικά αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν ένα σαφές προγραμματικό περιεχόμενο και έχουν τελικά μεγάλο κίνδυνο να καταλήξουν σε μία ακυβερνησία στη χώρα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην θέση του για κυβέρνηση συνεργασίας, με προγραμματικές συγκλίσεις, στην οποία δεν θα είναι Πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας. Στην περίπτωση αυτή, όπως τόνισε, θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο. «Δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Θα είναι πολιτικό πρόσωπο» τόνισε και επεσήμανε ότι «το από ποιόν πολιτικό χώρο θα προέρχεται θα το αποφασίσει με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός».