Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, επιτέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο τελευταίος και στην οποία αναφέρθηκε στην πρόταση του για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον αρχηγό του πρώτου κόμματος στον πρωθυπουργικό θώκος.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, υποστήριξε ότι η θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό «εκτός από θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική», σχολιάζοντας ότι: «Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ».

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας πως: «Η θέση ‘αν με ψηφίσετε, πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος χ’, δεν συνιστά μόνο πρόκληση απέναντι στην κοινή λογική, αλλά και στη δημοκρατική τάξη».

Υποστήριξε επίσης ότι: «Ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει σε μία επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων και ασάφεια. Νοσταλγεί τη ρητορική και το ύφος της δεκαετίας του ‘80. Δεν μπορεί όμως κανείς να παραπέμπψει στον άγνωστο Χ, εκτός αν θεωρεί ότι κόμμα του αναζητά απλώς ψηφο διαμαρτυρίας ή θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει την προειλημμένη απόφαση του για συμπόρευση με τον κ.Τσίπρα».

Στο ερωτήμα τελικά εάν είχε υπάρξει επίσημη προσκληση του κ.Μητσοτάκη στον κ.Ανδρουλάκη για συνάντηση μετά την εκλογή του δεύτερου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Οικονόμου ανέφερφε ότι: «Ο πρωθυπουργός όπως ήταν και θεσμικά σωστό αμέσως μετά την εκλογή του κ.Ανδρουλάκη ζήτησε να συναντηθουν, αλλά υπήρξε πρωτοφανής περιφρόνηση».

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι: “Εμείς πιστεύουμε στην ανάγκη αυτοδύναμων κυβερνήσεων και ότι πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης λέει ψηφίστε το κόμμα μου και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ”. Έδειξε έτσι ποιο είναι το βαθύτερο άγχος του Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης ως νεοεκλεγείς αρχηγός είχε αρνηθεί τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί είχε προειλημμένες αποφάσεις για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ.