Ποινική αναβάθμισης της τακτικής ανάκρισης για το δυστύχημα στα Τέμπη με τη βούλα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που την περασμένη Παρασκευή ανέθεσε σε Εφέτη Ανακριτή τη διερεύνηση των αιτιών και τον εντοπισμό των υπαιτίων για τη μετωπική σύγκρουση των τρένων.

Ο Εφέτης ανακριτής στον οποίο ανατέθηκε η δικαστική έρευνα, Σωτήρης Μπακαΐμης, αναλαμβάνει την έρευνα η οποία δεν περιορίζεται μόνο στους χειρισμούς του σταθμάρχη αλλά και των άλλων σιδηροδρομικών υπευθύνων αλλά επεκτείνεται και σε άλλα πεδία καθώς η υπόθεση είναι πολυσύνθετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εφέτης ανακριτής έχει παραλάβει το σύνολο της ογκωδέστατης δικογραφίας και τη μελετά ενώ μία από τις πρώτες ανακριτικές του πράξεις θα είναι να καλέσει εκ νέου σε απολογία τους μέχρι στιγμής τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα και ενώ η ανάκριση θα προχωρά είναι πολύ πιθανό να έχουμε την άσκηση και νέων ποινικών διώξεων που θα αφορούν σε νέα πρόσωπα.

Κρίσιμα για την ανάκριση τα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων

Σημαντικό όπλο στα χέρια του Εφέτης – ανακριτή αποτελούν τα στοιχεία από τις δικαστικές πραγματογνωμοσύνες που διενήργησαν εξειδικευμένοι επιστήμονες τους οποίους όρισε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Λάρισας κύριος Απόστολος Τζαμαλής.