Τα Όσκαρ είναι μια από τις πιο φαντασμαγορικές τελετές στη βιομηχανία του θεάματος, όπου ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί και άλλοι καλλιτέχνες συναντιούνται για να γιορτάσουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Ενώ υπάρχουν πάντα στιγμές χειροκροτημάτων και δακρύων, ένα πράγμα που είναι βέβαιο στην εν λόγω τελετή, είναι οι ομιλίες των βραβευθέντων κατά την διάρκεια παραλαβής του χρυσού αγαλματιδίου.

Σε μια ανάλυση άνω των 1.800 ομιλιών στα Όσκαρ έδειξε ότι το 97% των νικητών ευχαριστούν ένα πρόσωπο. Είναι μια παράδοση που υπάρχει από την πρώτη τελετή απονομής των Βραβείων Ακαδημίας το 1939 και δεν φαίνεται να έχει εξαλειφθεί ανά τα χρόνια.

Πέρα από τα διαχρονικό «ευχαριστώ», υπάρχουν και άλλες λέξεις που κάνουν την εμφάνισή τους συχνά σε αυτές τις ομιλίες. Η λέξη «Ακαδημία» αναφέρεται από σχεδόν το ήμισυ των νικητών (49%), ακολουθούμενη από τη λέξη «ταινία» (35%) και τη λέξη «τιμή» (28%).

Όσον αφορά τα πιο συχνά ονόματα που κάνουν την εμφάνισή τους στους λόγους των νικητών, είναι τα ονόματα John (13%), David (9%), Michael (9%), Bob (8%) και Peter (7%). Ενώ μερικά από αυτά μπορεί να ανήκουν σε στενούς φίλους ή μέλη της οικογένειας των βραβευθέντων, άλλα μπορεί να αναφέρονται σε επιδραστικές φιγούρες της βιομηχανίας θεάματος.

Ανεξάρτητα από το ποιος ευχαριστείται ή αναφέρεται σε ονόματα, είναι σαφές ότι οι ομιλίες αποδοχής είναι σημαντικό μέρος της εμπειρίας των Βραβείων Όσκαρ. Προσφέρουν στους νικητές μια ευκαιρία να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους με τον κόσμο

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις λέξεις των ομιλιών μαζί με τις φορές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους λόγους βραβευθέντων εδώ.