Τα Όσκαρ είναι προ των πυλών, και παρόλο που μόνο λίγοι από τους κορυφαίους υποψήφιους θα πάρουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, κανένας από αυτούς δεν θα φύγει με άδεια χέρια.

Τα φετινά goodie bags των υποψηφίων κοστίζουν ενδεχομένως ένα ακόμη πιο εξωφρενικό ποσό από τα περσινά, καθένα από τα οποία άξιζε σχεδόν 140.000 δολάρια. Ωστόσο, φέτος η εταιρεία μάρκετινγκ Distinctive Assets – η οποία συλλέγει και παρέχει τα δώρα – επέλεξε να κρατήσει κρυφή τη συνολική αξία καθενός από τα φετινά goodie bags, όμως το περιεχόμενό τους μαρτυρά εξαψήφια νούμερα.

Φωτ.: REUTERS/Mario Anzuoni

Δεν απολαμβάνουν όλοι τα δωρεάν δώρα: μόνο οι 26 υποψήφιοι στις κατηγορίες υποκριτικής και σκηνοθεσίας  λαμβάνουν τα goodie bags, τα οποία δεν συνδέονται με τα Όσκαρ ή την Ακαδημία.

Όσο για το τι κρύβει κάθε goodie bag, φέτος υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα μέσα, ξεκινώντας με μια εξόρμηση στο δάσος της Οτάβα, στον Καναδά, με διαμονή σε μια τεράστια έπαυλη δέκα στρεμμάτων που διαθέτει πισίνα και αίθουσα κινηματογράφου. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης στη διάθεσή τους ένα σπορ αυτοκίνητο. Πέρα από τον Καναδά, παρέχεται και η δυνατότητα μιας τριήμερης απόδρασης στο ηφαιστειογενές νησί Ίσκια της Καμπανίας.

Προσφέρονται επίσης οικόπεδα στην Αυστραλία και προϊόντα από τουλάχιστον 60 μάρκες υπηρεσιών υγείας και lifestyle, όπως η γλυπτική σώματος Art Lipo, οι διαδικασίες αναζωογόνησης προσώπου από τον Dr Konstantin Vasyukevich και οι υπηρεσίες αποκατάστασης μαλλιών Bauman Medical.

Μπορεί να ακούγεται εντελώς παράδοξο, όμως, όπως υποστήριξε μιλώντας στο Reuters ο ιδρυτής της Distinctive Assets, Lash Fary, δεν είναι όλα όσα περιέχονται στην τσάντα αμοιγώς υλιστικά αγαθά.

Το δώρο γης στην Αυστραλία, για παράδειγμα, αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσπαθειών διατήρησης και προστασίας της φύσης στους θαμνότοπους και τα δάση της χώρας. Το ταξιδιωτικό μαξιλάρι της PETA υποστηρίζει τα δικαιώματα των πρωτευόντων θηλαστικών, ενώ το μετάλλιο LRU (Love, Respect, Unity) των Upminders αποσκοπεί στην καταπολέμηση του ρατσισμού, του εκφοβισμού και των αυτοκτονιών.

Φωτ.: REUTERS/Mario Anzuoni

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε και το μενού της κεντρικής ομιλίας για το φετινό επίσημο afterparty. Σχεδιασμένο από τον Βρετανό σεφ Elliott Grover, στον οποίο ανέθεσε ο βετεράνος του catering για τα Όσκαρ Wolfgang Puck να προσφέρει μια γρήγορη γευστική περιήγηση στην Αγγλία, ξεκινάει με ένα χωνάκι με fish and chips πριν προχωρήσει σε μια μικρή κοτόπιτα και τελειώσει με ένα trifle.

Ο Grover δήλωσε ότι βασίζεται στο δέλεαρ της μικροσκοπικής ποσότητας – καθώς και στο γεγονός ότι τα Όσκαρ είναι η τελευταία μεγάλη στιγμή της περιόδου των βραβείων – προκειμένου να προσφέρει τέτοια πλούσια σε θερμίδες σνακ στους A-listers.