Στοιχεία που ρίχνουν φως στην υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη συγκεντρώνει η ανακρίτρια Λάρισας, ενώ σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία αντιπαραβολής των καταθέσεων που ελήφθησαν έως τώρα, με τις συνομιλίες από τον ράδιο – ασύρματο της βραδιάς του δυστυχήματος.

Στόχος της ανακρίτριας είναι να κατανοήσει πλήρως τι συνέβη εκείνη την βραδιά, ώστε να εντοπίσει τι οδήγησε στο δυστύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια παράλληλα καλεί για καταθέσεις ξανά τα εμπλεκόμενα, έως τώρα, πρόσωπα για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων με τα κρίσιμα δεδομένα που ερευνούν τι πραγματικά έγινε και τι όχι, ενώ παράλληλα σφίγγει και ο κλοιός για τους υπεύθυνους. Σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται νέες διώξεις με υψηλόβαθμους σιδηροδρομικούς να βρίσκονται στο κάδρο των ερευνών.

Στο μεταξύ, εν αναμονή της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών, η οποία θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή, η ανακρίτρια της υπόθεσης συνεχίζει τον εμπλουτισμό της δικογραφίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με την εξέταση μαρτύρων που προέρχονται από το χώρο του σιδηδρομόμου, είτε υπηρετούντες στο σταθμό της Λάρισας είτε άλλους εργαζόμενους στον ΟΣΕ.

Ήδη υπάρχουν καταθέσεις που δείχνουν ευθύνες προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ χαρακτηριστικές ήταν οι αποκαλύψεις σε σχέση με τις βάρδιες των σταθμαρχών και πως αυτές εφαρμόστηκαν στην πράξη.