Το ρόλο του  επιθεωρητή που τοποθέτησε τον προφυλακισμένο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, αλλά και αυτόν του σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα, αναζητά  η ανακρίτρια Λάρισας η οποία από την πρώτη στιγμή διερευνά το τι προκάλεσε το μοιραίο βράδυ της Καθαράς Δευτέρας  τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στέλνοντας στο θάνατο 57 συμπολίτες μας.

Επιπλέον, στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας  είναι το αν ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, επικοινώνησε ή όχι  με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Επίσης ερώτημα αποτελεί το  εάν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό ή αν τον κάλεσε και δεν απαντούσε, στοιχεία που θα φανούν από τις συνομιλίες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη, που έχει κατασχεθεί.

Τα ερωτήματα αυτά αν απαντηθούν θα ρίξουν νέο φως στην έρευνα ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποτίμηση των στοιχείων που εμπεριέχονται στα πορίσματα των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων που χθες τα παρέδωσαν στην ανακρίτρια.