Σε αγκάθι για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς προκαλεί διχογνωμίες στη ΝΔ, εξελίσσεται η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε από τη θέση του μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναλαμβάνοντας την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη». Είναι όμως αρκετό μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν την τραγωδία;

Η αντιπολίτευση έχει στρέψει τα πυρά της κατά του κ. Καραμανλή, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην τον συμπεριλάβει τα ψηφοδέλτια του κόμματος.  Στη ΝΔ, οι απόψεις φαίνεται να διίστανται με αποτέλεσμα να προκαλούνται τριγμοί. Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αλλά και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Μάκης Βορίδης, τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής του κ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια με το επιχείρημα ότι τον πρώην υπουργό θα τον κρίνουν οι πολίτες.

Διχογνωμίες στη Νέα Δημοκρατία

Υπάρχει όμως και μια άλλη προσέγγιση. Ότι το επιχείρημα της κρίσης από τους πολίτες δεν περνά στο εκλογικό σώμα. Και ότι η συμμετοχή του πρώην υπουργού στα ψηφοδέλτια θα προσφέρει αντιπολιτευτικό χώρο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου που έφερες ως παράδειγμα τη μη κάθοδό του στις εκλογές του 2009. Οι δηλώσεις αυτές, χαρακτηρίστηκαν, «προσωπικές» από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πουν θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι δεν έχει σχέση με την φιλολογία για την πολιτική τύχη του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Ο κ. Ρουσόπουλος επανήλθε. «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό» δήλωσε.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια απόφαση η οποία, σε κάθε περίπτωση, θα έχει κόστος. Είτε συμμετέχει είτε δεν συμμετέχει ο κ. Καραμανλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Από τη μια η αντιπολίτευση αλλά και η κοινωνία και από την άλλη οι κρίσιμες εσωκομματικές ισορροπίες. Ποια λύση θα επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης;

Προς τον παρόν ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένει από τον Κώστα Καραμανλή να ζυγίσει ο ίδιος την κατάσταση και να λάβει τις αποφάσεις του.  Πάντως, οριστικές αποφάσεις για το θέμα, από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν έχουν ληφθεί.