Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός, που παρά το δυναμικό παρών του κόσμου του ηττήθηκε στο «Mediolanum Forum» με 83-62 από την Ολίμπια, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague. Αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά από επτά σερί νίκες στη διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρα πολλά λάθη που έδωσαν εύκολους πόντους στους Ιταλούς, που επίσης εκμεταλλεύτηκαν και τα επιθετικά ριμπάουντ που κατάφεραν να πάρουν. Επιθετικά οι Πειραιώτες δεν είχαν σωστές επιλογές κάτι που αποδεικνύει και το ότι δεν σκόραραν ποτέ πάνω από είκοσι πόντους σε ένα δεκάλεπτο. Έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα που τους ρίχνει στο 18-8, κρατώντας τους όμως ψηλά στη βαθμολογία.

Πρώτοι σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν οι Σάσα Βεζένκοφ και Τόμας Γουόκαπ με 10 πόντους έκαστος, ενώ 8 μέτρησε ο Κώστας Παπανικολάου. Από την άλλη πλευρά, κορυφαίος ήταν ο Μπίλι Μπάρον με 18 πόντους, ο Νίκολο Μέλι είχε 10 και 8 πρόσθεσε ο Τιμοθί Λουβαβού-Καμπαρό.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό που από νωρίς έκανε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να έχει στατικές επιθέσεις. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με ορισμένα επιθετικά ριμπάουντ που οι παίκτες της Ολίμπια Μιλάνο εκμεταλλεύτηκαν σκοράροντας. Παρόλα αυτά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έμενε κοντά στο σκορ αφού έβαλε ορισμένα σουτ και κάλυψε κάπως τα λάθη που τον πλήγωσαν αρκετά.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν +3 (20-17) στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν σε 22-22 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Μεσίνα έφτασαν +6 με το 32-26, αλλά και πάλι οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση, δίχως όμως να κάνουν το κάτι παραπάνω που θα τους έδινε και το προβάδισμα. Με το 35-32 να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν βελτιώθηκε, αλλά έδειξε χειρότερο πρόσωπο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Μιλάνο, σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια με τους Μπάρον και Ρίτσι που εκτόξευσαν τη διαφορά στους +15 πόντους (51-36, με τους «ερυθρόλευκους» να μοιάζουν χαμένοι. Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στο 61-46.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου, η διαφορά πέρασε και πάνω από τους είκοσι πόντους με το Μιλάνο να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα 8-0 λίγο αργότερα με δύο καλάθια του Γουόκαπ και ένα του Βεζένκοφ μειώνοντας στους 12 (70-58), ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Το σκορ ξέφυγε εκ νέου και έτσι οι Ιταλοί πανηγύρισαν ακόμη μία νίκη που διατηρεί τις λίγες ελπίδες που έχουν την οκτάδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 35-32, 61-46, 83-62