Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα έως τώρα να έχουν χάσει την ζωή τους 38 άνθρωποι, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στο βίντεο που έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, διακρίνεται μια πολύ έντονη λάμψη, που συνοδεύτηκε από την έκρηξη ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες.

Δείτε το βίντεο:

Συνολικά 38 οι νεκροί – Σαρώνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα βαγόνια

Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί συνολικά 38 νεκροί. Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με 6ο λεωφορεία 20 επιβάτες στη Λάρισα καθώς και 8 επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κατερίνη.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 17 δείγματα DNA από τις σορούς και 23 δείγματα από συγγενείς των επιβατών.

Επίσης από το σημείο του δυστυχήματος συνεχίζεται από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας η περισυλλογή των προσωπικών αντικειμένων και των αποσκευών των επιβατών.

Παράλληλα υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα έχει συλλεχθεί προανακριτικό υλικό, από το σταθμαρχείο της Λάρισας, το σημείο του δυστυχήματος και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας 59χρονος ημεδαπός, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών έχουν κατευθυνθεί προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί.