Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, αναβάλλεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής, χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για σενάριο μετάθεσης των εκλογών σε μεταγενέστερο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν εισηγήσεις για ενδεχόμενη μετάθεση των εκλογών, καθώς η 9η Απριλίου, ημερομηνία που είχαν κλειδώσει οι κάλπες, θα συμπίπτει με τα 40ημέρα του δυστυχήματος. Οι ίδιες πηγές, σε περίπτωση που μεταφερθούν οι εκλογές, κάνουν λόγο για την αρχική ημερομηνία, αυτήν της 21ης Μαΐου.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει αργότερα, σήμερα, δήλωση.

Έρχονται νέες παραιτήσεις

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο του Μαξίμου έχουν μπει και άλλοι ενδεχόμενοι υπεύθυνοι της τραγωδίας.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένονται και άλλες καρατομήσεις, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνει και η σύμβαση του ΟΣΕ με την ιταλική εταιρία που τον εξαγόρασε.

Παραιτήθηκε ο Καραμανλής

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μετά το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι: «Δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας.

Εκεί ο Πρωθυπουργός συναισθηματικά  φορτισμένος δήλωσε: «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

«Η σκέψη μας είναι πρώτα και πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων και να περιθάλψουμε τους τραυματίες, να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Ένα μπορώ να εγγυηθώ. Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ