Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίσσονται στο νοσοκομείο Λάρισας. Συγγενείς επιβατών περιμένουν να μάθουν τι απέγινε ο δικός τους άνθρωπος.

Έχει ήδη ξεκινήσει η σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης θυμάτων με ψυχολόγους της Αστυνομίας να βρίσκονται εκεί προκειμένου να στηρίξουν τους συγγενείς.

Διαβάζουν ονόματα των τραυματιών και όποιος δεν ακούει το όνομα που αγωνιά να ακούσει, μένει για την επόμενη τραγική φάση.

Συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αμφιθέατρο συγκλονισμένοι και καταρρακωμένοι συγγενείς θυμάτων περιμένουν την χειρότερη στιγμή που θα αντικρύσουν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο Μάριος Μπαργιώτας, ορθοπεδικός στο νομαρχιακό νοσοκομείο της Λάρισας, δήλωσε στο MEGA: «Τα πρώτα ασθενοφόρα που ήρθαν ήταν με νέα παιδιά. Αυτό που σου «κόβει» τα πόδια είναι  οι ηλικίες και των θυμάτων και των τραυματιών είναι μεταξύ 20  – 25 ετών κατά 90%. Το τρένο ήταν γεμάτο φοιτητές».

Και πρόσθεσε: «Από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να έρχονται πτώματα, γιατί το νοσοκομείο έχει και το νεκροτομείο της περιοχής και όλα τα πτώματα έχουν καταλήξει εδώ».

Στη συνέχεια ο ιατρός είπε ότι η διαδικασία της αναγνώρισης είναι ακόμα σε εξέλιξη και τόνισε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης θα πάρει χρόνο, καθώς αρκετοί σωροί είναι απανθρακωμένοι.