Συνελήφθη ο σταθμάρχης της Λάρισας μετά την κατάθεση που έδωσε στην Τροχαία για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, την εποπτεία της έρευνας έχει αναλάβει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας.

Ο σταθμάρχης προσήχθη λίγη ώρα μετά το τραγικό δυστύχημα στο ΑΤ Τεμπών, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Τροχαίας της Λάρισας, η οποία και ανέλαβε την έρευνα. Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε συνελήφθη.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην εκδοχή του ανθρώπινου λάθους, που οδήγησε να βρεθούν δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μετωπικά με ταχύτητα. Η επιβατική αμαξοστοιχία θα λέγαμε πως βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Οι μαρτυρίες μάλιστα των επιβαινόντων δεν κάνουν καν λόγο για φρενάρισμα, ενώ πολλοί μιλούν για μεγάλες ταχύτητες από τα δύο τρένα.

Εικάζεται λοιπόν πως ο σταθμάρχης στη Λάρισα δεν γύρισε τα κλειδιά -μηχανισμός που ρυθμίζει τη διέλευση στις διακλαδώσεις -, αφήνοντας την αμαξοστοιχία να ανέβει από τη γραμμή καθόδου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνώνται μια σειρά από σοβαρά αδικήματα κακουργηματικoύ χαρακτήρα όπως είναι η διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Οι εμπλεκόμενοι στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα βρίσκονται αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που επισύρουν ποινές από πρόσκαιρη  κάθειρξη δέκα ετών μέχρι και ισόβια.