Μεσίστιες κυματίζουν την Τετάρτη οι σημαίες της ΕΕ στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει να δέχεται μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητηρίων από ευρωπαίους ομολόγους του.

«Με απόφαση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από τώρα οι σημαίες της Ένωσης μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Η Ευρώπη πενθεί με τους Έλληνες» ανέφερε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στον απόηχο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άτομα, ο Νίκος Δένδιας είχε σειρά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομολόγους του που εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Ο κ. Δένδιας μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο, της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής της Πορτογαλίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Νωρίτερα, ο κ. Σχοινάς είχε δηλώσει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα «όπου χρειαστεί».

Συλλυπητήριο μήνυμα είχε στείλει το πρωί και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τόσες ζωές χθες το βράδυ κοντά στη Λάρισα» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.