Σε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Βόλου στη Λεωφόρο και αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους τέσσερις βαθμούς, έχοντας βέβαια δύο ματς παραπάνω.

Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας, εκμεταλλεύτηκαν και την αριθμητική τους υπεροχή λόγω αποβολής του Σι από το 50′ και έφτασαν σε μία σχετικά εύκολη επικράτηση με γκολ του Κουρμπέλη και εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ. Πλέον το «τριφύλλι» στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία.

Πώς ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπρινιόλι, με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Σάρλια και Χουάνκαρ στην άμυνα. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Μπερνάρντ ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή ενώ Μαντσίνι και Παλάσιος πήραν θέση στα άκρα της επίθεσης, με τον Ιωαννίδη να ξεκινά στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Βόλος ξεκίνησε με τους Κλέιμαν, Άλχο, Γκάγκι, Πιρές, Λούνα, Σιέλη, Σι, Κούτσια, Εσκοβάλ, Τσιρίνος και Καρτάλη.

Μονότερμα αλλά…

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, με τα στατιστικά του αγώνα μιλούν από μόνα τους. Οι «πράσινοι» είχαν 17-1 τελικές, 9-0 κόρνερ και 72-28 κατοχή της μπάλας, αλλά γκολ δεν κατάφεραν να βρουν αφού Κλέιμαν, δοκάρι και αστοχία, τους κράτησαν στο μηδέν. Ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν σαρωτική έχοντας τετ α τετ με τον Ιωαννίδη στο 8′, νέο τετ α τετ με τον Μαντσίνι στο 17′ όπου ο Κλέιμαν έσωσε με τρομερή επέμβαση και δοκάρι δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Παλάσιος.

Όποτε ήθελε έμπαινε στην περιοχή κι έφτιαχνε ευκαιρία ο Παναθηναϊκός που μέχρι το μισάωρο είχε άλλες δύο πολλές καλές στιγμές με τον Μαντσίνι. Η σουτάρα του Ιωαννίδη στο 30′ έφυγε λίγο άουτ ενώ ένα ακόμα σουτ από τον Κουρμπέλη στο 36′ έφυγε έξω.

Ο Σι του… άνοιξε τον δρόμο

Δυναμικά μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός και όλα έγιναν πιο εύκολα στο 50′ όταν ο Σι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Παλάσιος. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός είχε δεύτερο δοκάρι με τρομερό σουτ και το 1-0 ήρθε τελικά στο 61′ με κοντινό τελείωμα του Κουρμπέλη από ασίστ του Παλάσιος σε φάση διαρκείας. Στο 67′ ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιέλη στον Παλάσιος και ο Σπόραρ ευστόχησε για το 2-0 στο 69′, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να έχει ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά περισσότερο είχε το μυαλό του στο Φάληρο. Ενδεικτικό της «πράσινης» υπεροχής είναι το γεγονός πως ολοκλήρωσαν το ματς με 28-1 τελικές, προκαλώντας ενθουσιασμό στον κόσμο τους που βρέθηκε στο γήπεδο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (86’ Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (75’ Τσέριν), Παλάσιος, Μπερνάρ, Μαντσίνι (76’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Λούνα, Γκάκι (87’ Μεθκίδα), Τσιρίνος, Καρτάλης (46’ Οζέγκοβιτς), Πιρές (62’ Κάτσε), Κούτσιας (72’ Τσοκάνης).