Ζορίστηκε στο φινάλε αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε του Κολοσσού Ρόδου με σκορ 87-80 και αύριο (18/2) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης για τρία δεκάλεπτα, φτάνοντας στο +23 και μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο στο +22, όμως οι Ροδίτες δεν τα παράτησαν και βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν στους τέσσερις, κάνοντας το ματς ντέρμπι, ωστόσο οι Πράσινοι ήταν εκείνοι που πήραν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 16 πόντους, ενώ 15 είχε ο Πάρις Λι και 14 Ντουέιν Μπέικον. Από την άλλη πλευρά, ο Μάικλ Ντίξον μέτρησε 22 πόντους, ο Κομάρ Σταρκς είχε 16 και ο Γιανίκ Μορέιρα έβαλε άλλους 12.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι απολαυστικός και να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ. Η άμυνά του ήταν πάρα πολύ καλή, ενώ στην επίθεση έδειχνε να έχει συνεργασίες κάνοντας αρκετά ικανοποιημένο τον Ράντονιτς. Έτσι οι Πράσινοι μπόρεσαν να χτίσουν μια καλή διαφορά ενόψει της συνέχειας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει τους τυπικά γηπεδούχους. Συνεπώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το «τριφύλλι» στο +19 (52-33).

Η τρίτη περίοδος ήταν αρκετά καλή για τον Παναθηναϊκό που ήλεγχε τον ρυθμό και δεν άφηνε τους Ροδίτες να πιστέψουν για την ανατροπή. Οι Πράσινοι συνέχισαν να βγάζουν ωραίες συνεργασίες και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +22 (71-49). Τίποτα όμως δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε στη συνέχεια. Ο Κολοσσός έβαλε μερικά σουτ και έσφιξε την άμυνά του. Το «τριφύλλι» έπαθε… μπλακ άουτ και έτσι οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν ξανά στο ματς. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις με τον Λι και έτσι μπόρεσε να πανηγυρίσει εκείνος τη νίκη με το τελικό 87-80.