Ένα νέο «πεδίο» πολιτικής αντιπαράθεση φαίνεται να ανακάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, η οποία προχώρησε σε κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπονοώντας ότι τρόμαξε τα σκυλιά της ΕΜΑΚ  όταν χαιρέτησε τους ανθρώπους της μονάδας.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κυρία Κασιμάτη είπε «έχουμε και τα τρομαγμένα σκυλιά της ΕΜΑΚ όταν τα χαιρέτησε ο πρωθυπουργός».

Οι δηλώσεις Αρβανίτη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε, μάλιστα, μόνο σε αυτό το σχόλιο αλλά στη συνέχεια υπερασπίστηκε τις ακραίες διατυπώσεις του ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη, για τις οποίες στελέχη της κυβέρνησης ζήτησαν την παραίτησή του.

Όπως είπε η κυρία Κασιμάτη «έχουμε ακούσει τον κύριο Μητσοτάκη το πώς αντιλαμβάνεται τις ανισότητες, ότι φυσικές, και όλα αυτά ανάγονται σε θεωρίες. Δεν θεωρώ ότι ο κ. Αρβανίτης με τον τρόπο που εκφράστηκε ήθελε να πει κάτι περισσότερο από αυτό που σας λέω τώρα εγώ».

Όταν, δε, ρωτήθηκε αν χρήζουν αποδοκιμασίας οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Κώστα Αρβανίτη, η Νίνα Κασιμάτη απέφυγε να απαντήσει ευθέως και αρκέστηκε σε ακροβασίες περί αποκομμένου λόγου.

«Δεν θεωρώ ότι είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης να αποκόπτεις σημεία ενός λόγου και μιας λογικής. Είναι τέτοια η χυδαιότητα με την οποία έχουν εκφραστεί στελέχη της ΝΔ ορισμένα προερχόμενα και από τον ΛΑΟΣ κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζοντας και τον βίο του Κώστα Αρβανίτη δεν θα έμπαινα σε αυτή τη συζήτηση γιατί θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι άλλο το πεδίο της συζήτησης και όχι αποκομμένες εκφράσεις».