Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε θέση στην πολύκροτη υπόθεση της… μεζούρας και τις πρακτικές της ΑΕΚ με στόχο, όπως υποστήριξε άλλωστε και στην ανακοίνωσή του, να πάρει το ματς του Περιστερίου απέναντι στον Ατρόμητο, στα χαρτιά.

Ήταν αναμενόμενο πως ο Ολυμπιακός που έχει βεβαίως το έννομο συμφέρον θα ασκούσε πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης για την τύχη του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός που ζητάει το αυτονόητο, την νομιμότητα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, την μη αλλοίωση ενός πρωταθλήματος που μια ομάδα θα κερδίζει με αυτό τον τρόπο όπως επιχειρεί η ΑΕΚ βαθμούς στα χαρτιά αποκτώντας συνάμα και πλεονέκτημα υπέρ των υπολοίπων που έχουν τους ίδιους στόχους. Όπως δηλαδή ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που έχουν κάνει ήδη πρόσθετη παρέμβαση.

Τι ζητάει ο Ολυμπιακός στην πρόσθετη παρέμβασή του υπέρ του Ατρομήτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ζητάει την απόρριψη της ένστασης της ΠΑΕ ΑΕΚ και την απαλλαγή του Ατρομήτου από κάθε ευθύνη για την μη διεξαγωγή του αγώνα. Ζητάει βεβαίως την διεξαγωγή του αγώνα ώστε να κριθεί το αποτέλεσμα στο χορτάρι και όχι στα δικαστήρια όπως ξεκάθαρα επιδιώκει η ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός καταλογίζει ευθύνες στον διαιτητή της αναμέτρησης, Μανούχο, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του και άκυρη μέτρηση που δεν ανταποκρίνεται στους κανονισμούς της FIFA. Ως γνωστόν η μεζούρα του Μανούχου και ο τρόπος με τον οποίο μάλιστα μέτρησε τα δοκάρια παραπέμπει σε πρωταθλήματα… τοπικών και δεν προκύπτει από τους διεθνείς κανονισμούς.

Ο Ολυμπιακός παράλληλα θεωρεί ότι ο Ατρόμητος δεν έχει καμία υπαιτιότητα καθώς οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί την ημέρα του αγώνα δεν καθιστούσαν εφικτή την αποκατάσταση του προβλήματος το οποίο έτσι κι αλλιώς προκαλούσε η προβληματική μέτρηση από πλευράς του διαιτητή.