Μια ενδιαφέρουσα και άκρως σημειολογική συνάντηση στη σκιά της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδας μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας,  Γιάννη Στουρνάρα.

Είναι μια συνάντηση που προκαλεί ενδιαφέρον καθώς φαίνεται ότι έχουν λιώσει οι πάγοι του παρελθόντος, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί το σύνολο της οικονομικής πολιτικής, αλλά κυρίως και τα «κόκκινα δάνεια», οι πλειστηριασμοί και η λειτουργία των funds.

Η σχέση τους έχει περάσει από «σαράντα κύματα» αλλά σταδιακά τους τους τελευταίους μήνες υπήρξε αποκλιμάκωση της έντασης με ενδιάμεσους, πρόσωπα όπως π.χ. ο Γιώργος Χουλιαράκης που είναι σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα, ο πολύπειρος Γιάννης Δραγασάκης.

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα συνοδεύουν η Εύη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρ. Αναπληρωτής  Υπουργός Οικονομικών και ο Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής γραφείου Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά το 2016.