Στα χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τους πλειστηριασμούς, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ρυθμίσεις χρεών και βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του κάθε πολίτη, ειδικά αυτού που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη οικονομικής στήριξης. Αφουγκράζεται τις ανάγκες του και ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακολουθήσαμε σε προχειροστημένη φιέστα εξαγγελίες στα χνάρια του Μαυρογιαλούρου που δεν στηρίζουν ουσιαστικά και σταθερά τους δικαιούχους», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη τσαπανίδου.

Για λειψά και ανολοκλήρωτα βήματα της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ‘μαρτύριο της σταγόνας’ θυμίζουν οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις για δόσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίες δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Σύγκρουση και για τις εκλογές

Την ίδια ώρα, τα κομματικά επιτελεία μπαίνουν σε θέσεις μάχης ενόψει απλής αναλογικής.

«Επιδιώκουμε την αυτοδυναμία και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται μια κρίσιμη οκταετία προκειμένου οι μεταρρυθμίσεις πραγματικά να ριζώσουν», σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Το μοναδικό σενάριο το οποίο μπορεί να δώσει κυβέρνηση μακράς πνοής Θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με μια νίκη καθαρή του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης με αιχμή τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι η χώρα οδηγείται σε θεσμική απόκλιση.

«Τα τελευταία χρόνια οι θεσμοί έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα, όμως οι απαντήσεις αυτή την διολίσθηση δεν μπορεί να είναι συμψηφισμοί μεταξύ αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης Ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερο απ’ αυτόν τον συνεχιζόμενο κατήφορο».

Οι κόντρες αναμένεται να κορυφωθούν λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.