Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Anthony Hopkins θα υποδυθεί τον Sigmund Freud σε μία νέα ταινία που τοποθετείται χρονικά στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και προς το τέλος της ζωής του διάσημου νευρολόγου.

Σε σενάριο του Mark St. Germain και διασκευή του ομώνυμου θεατρικού του έργου, η ταινία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα βρίσκεται πλέον σε στάδιο παραγωγής, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Matthew Brown.

AP Photo/Sigmund Freud Museum

Στο «Last Session of Freud», ο 83χρονος Freud προσκαλεί τον εμβληματικό συγγραφέα C.S. Lewis, τον οποίο υποδύεται ο Matthew Goode, για μια συζήτηση που εκτίνεται από την επιστήμη μέχρι και την ύπαρξη του Θεού. Εξερευνώντας τη μοναδική σχέση του Freud με τη λεσβία κόρη του Άννα και το αντισυμβατικό ειδύλλιο του Λιούις με τη μητέρα του καλύτερού του φίλου, η ταινία μπλέκει το παρελθόν, το παρόν και τη φαντασία, ξεφεύγοντας από τα όρια της μελέτης του Freud σε ένα πολύ ιδιαίτερο διαλεκτικό ταξίδι. Αν και δεν συναντήθηκαν ποτέ οι δυό τους στην πραγματικότητα, οι συζητήσεις τους είναι εμπνευσμένες από τα γραπτά τους.

Η Sony Pictures Classics συνεργάζεται ξανά με τον Hopkins μετά από πολυάριθμες συνεργασίες, μεταξύ των οποίων η πρώτη κυκλοφορία της Sonyπριν από 30 χρόνια, η ταινία «Howard’s End», και «Ο πατέρας» του 2020, για την οποία ο Χόπκινς κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Σύμφωνα με το Guardian, για τις ανάγκες της ταινίας δημιουργήθηκε ρεπλίκα του σπιτιού του πατέρα της ψυχανάλυσης στην Ιρλανδία, το οποίο περιλαμβάνει το γραφείο του, με ανακατασκευές του ψυχαναλυτικού του καναπέ και άλλων αντικειμένων.