Το 2009, μια Αυστραλή έφηβη, η Τζέσικα Γουάτσον, έμπειρη ιστιοπλόος από την ηλικία των 16, ανοίγει πανιά ολομόναχη με σκοπό να γυρίσει τον κόσμο εν πλω. Χρόνια αργότερα, η απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία της γίνεται ταινία στο Netflix.

«Ήθελα να ξεπεράσω τον εαυτό μου», είχε πει στους New York Times η Γουάτσον όταν την ρώτησαν για το κίνητρό της να κάνει τον γύρο του κόσμου σε ένα ιστιοφόρο στην ηλικία των 16 ετών.

Φτάνοντας στο λιμάνι του Σίδνεϋ έπειτα από 200 μέρες στο νερό και γίνεται το νεότερο άτομο που έχει κάνει το γύρο του κόσμου με ιστιοφόρο.

«Ήθελα να εμπνεύσω και άλλους ανθρώπους», θα πει η Γουάτσον.

Το ταξίδι της είχες πολλούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς κατακριτές. Ένα ατύχημα  της στο ξεκίνημα του ταξιδιού στάλθηκε αφορμήν για να σχολιαστεί πως ήταν σημάδι πως δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Αλλά άντεξε!

«Ήμουν δυνατής, αποφασισμένη και έτοιμη», θα γράψει στο blog της, μηνύματα από το οποίο θα προβληθούν στη σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix με θέμα τη ζωή της.

Η Γουάτσον είχε ξεκινήσει να ετοιμάζεται από μικρή για την εμπειρία της. Μια ιστορία που της διηγούνταν η μητέρα της τη γοήτευσε στην ηλικία των 11 ετών.

Όταν δεν την απασχολούσε το ιστιοφόρα της, ασχολούνταν με τα μαθήματά της. Το σκάφος της αναποδογύρισε τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. όταν επέστρεψε στο Σίνδεϋ, την υποδέχτηκαν χιλιάδες πολίτες αλλά και ο πρωθυπουργού της Αυστραλίας.