Τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά το χρόνο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Αλκη Καμπανού προβάλλονται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θεσσαλονίκης.

Δίκη για Αλκη Καμπανό: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο»

Το δικαστήριο συνεδριάζει σήμερα για 7η ημέρα και στο εδώλιο του κατηγρουμένου βρίσκονται οι 12 κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να μετείχαν στη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου φοιτητή.

Η προβολή του οπτικοακουστικού υλικού – το οποίο περιλαμβάνεται στο φάκελο της δικογραφίας –  αποφασίστηκε να μεταδοθεί ενώπιον του δικαστικού ακροατηρίου στην τελευταία συνεδρίασή του και ενώ εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αστυνομικός από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, υπηρεσία που διενήργησε τις έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των φερόμενων δραστών.

Η προβολή του  οπτικοακουστικού υλικού των καμερών από το σημείο της δολοφονικής επίθεση ήταν αίτημα που είχε προβληθεί κι από την πλευρά των δικηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου ο μάρτυρας αστυνομικός να μπορέσει να καταδείξει τις κινήσεις και τις θέσεις των 12 κατηγορουμένων σε σχέση με το αιματηρό περιστατικό.

Κατά συνέπεια, αμέσως μετά την προβολή του υλικού ο εν λόγω αστυνομικός θα ανέβει και πάλι στο βήμα του μάρτυρα ώστε να απαντήσει  στα ερωτήματα των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης αναφορικά με το δολοφονικό γεγονός.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο και εξεταζόμενος από την Πρόεδρο του δικαστηρίου και την Εισαγγελέα της έδρας, ο μάρτυρας αστυνομικός  είχε αναφερθεί διεξοδικά στις έρευνες της υπηρεσίας τους που οδήγησαν στη σύλληψη των εμπλεκόμενων προσώπων, χαρακτηρίζοντας την επίθεσή τους  ως «καταδρομική».

Αναφέρθηκε εκτενώς στις επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι «τυφλές»  και  ότι «σημασία έχει τα θύματα να ανήκουν σε αντίπαλη ομάδα», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει, υπάρχει άνεση, δεν το κάνει κανείς πρώτη φορά».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ