Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο Άλκης έπεσε νεκρός μετά τη δολοφονική οπαδική επίθεση την 1η Φεβρουαρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, με συγκεντρωμένους διαδηλωτές να τους φωνάζουν «δολοφόνους».

«Δυστυχώς προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι» λέει ο Κούγιας

«Συμπληρώνεται το 18μηνο σε έξι ακριβώς μήνες. Οπότε η δίκη αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά. Δυστυχώς, προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι».

Αυτή ήταν μια από τις φράσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου του Άρη.

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμη ότι σήμερα θα επιλέγουν οι ένορκοι, εξηγώντας ακόμη πως «η πρώτη ημέρα, είναι διαδικαστική ημέρα. Ήδη έχουν νομιμοποιηθεί οι δικηγόροι των κατηγορουμένων».

Τόνισε ακόμη πως, «είναι αδιανόητο, μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί, ανεξέλεγκτα. Ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας, είναι υποδειγματικά. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο, ειδικά για ενόρκους και για τους μάρτυρες».

Δείτε τις δηλώσεις Κούγια:

«Έχω αντοχές», λέει ο πατέρας του Άλκη

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, με μεγάλο ψυχικό σθένος, κατευθυνόμενος προς το δικαστικό Μέγαρο δήλωσε: «Πώς να είναι η πρώτη μέρα, δύσκολη μέρα, δύσκολη μέρα. Έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε».