«Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο» κατέθεσε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλκης Καμπανός, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που δικάζει τους 12 κατηγορούμενους για συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Ο αστυνομικός από το βήμα του μάρτυρα περιέγραψε το τι αντίκρισε  όταν κλήθηκε και μετέβη στην οδό Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου όπου έγινε η δολοφονία.  Όπως μετέφερε στους δικαστές, αντίκρισε τον Άλκη μέσα σε «λίμνη αίματος» και  έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Επιχείρησε να κάνει κάτι για να σταματήσει την αιμορραγία ενώ άκουσε τον 19χρονο να ψελλίζει λέγοντας «εδώ» κα να δείχνει τη βουβωνική χώρα, όπου ο άτυχος νέος είχε δεχθεί χτύπημα.

Οι προσπάθειες του, όπως εξήγησε, αποδείχθηκαν μάταιες καθώς, λίγο μετά, ο νεαρός ξεψύχησε.

«Το σοκ, όταν φεύγει ένα παιδί στα χέρια σου, είναι μεγάλο», κατέθεσε  ο αστυνομικός. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, δίπλα στον άτυχο 19χρονο βρισκόταν ο φίλος και κολλητός του, που χτυπήθηκε κατά την ίδια επίθεση και ο οποίος έδωσε στους αστυνομικούς κάποιες πληροφορίες για το τι είχε συμβεί. Στο σημείο  εντοπίστηκε ένα κόκκινο δρεπάνι με μαύρη λαβή που ήταν μέσα σε λίμνη αίματος.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο, υπήρχε πλήρης ησυχία, δεν είδαμε άτομα που να είχαν συμπλακεί, δεν γνωρίζαμε τους λόγους που έγινε το επεισόδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, η εξέταση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο 20χρονος που ήταν παρών στην επίθεση, αλλά πρόλαβε να ξεφύγει χωρίς να τραυματιστεί. Στη  συνέχεια αναμένεται στο βήμα του μάρτυρα δεύτερος αστυνομικός,  του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σήμερα οι γονείς του Άλκη, που παρακολουθούν τη διαδικασία.