Μπορεί το φινάλε του «Game of Thrones» να αφήσε μεγάλη μερίδα του κοινού πολύ δυσαρεστημένη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το Netflix να συνεργαστεί με το δίδυμο που κράτησε τα ηνία της σειρά φαντασίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Το «The Three-Body Problem», του οποίου η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη στο streaming, βασίζεται στην ομώνυμη τριλογία επιστημονικής φαντασίας του Κινέζου συγγραφέα Liu Cixin. Μιλώντας για το στόρι της τριλογίας, οι David Benioff και D.B. Weiss δήλωσαν ότι πρόκειται για «την πιο φιλόδοξη σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχουμε διαβάσει».

Το μυθιστόρημα του Liu Cixin εξιστορεί τις περιπέτειες ενός Κινέζου επιστήμονα που κάνει μια ανακάλυψη-ορόσημο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι μιας δυσοίωνης συνωμοσίας που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την επιστημονική κοινότητα.

Όπως και το μυθιστόρημα, η σειρά αναμένεται να ενσωματώσει την εικονική πραγματικότητα ως βάση του κόσμου στον οποίο θα εισαχθεί το κοινό. Ως αποτέλεσμα του συγκεκριμένου προγράμματος εικονικής πραγματικότητας, οι επιστήμονες μπορούν να επικοινωνούν με ένα εξωγήινο είδος, το οποίο κάποιοι θεωρούν απειλή, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την ιδέα της εξωγήινης παρουσίας στη γη.

Οι David Benoif και D.B. Weiss είναι οι βασικοί δημιουργοί πίσω από τη σειρά, συνυπογράφοντας το σενάριο μαζί με τον Alexander Woo. Ο Liu Cixin συμμετέχει ως σύμβουλος παραγωγής. Τα μυθιστορήματα περιέχουν πλούσια ιστορία και μοναδικά θέματα. Ένα από τα πρώτα στοιχήματα που αναμένουμε να δούμε αν θα κερδίσουν οι Benoif και Weiss είναι το κατά πόσο θα καταφέρουν να συλλάβουν την ουσία τους, τηρώντας παράλληλα τα κριτήρια επιτυχίας του Netflix.

Το Netflix, ο Benioff, ο Weiss και ο Cixin δεν είναι τα μόνα μεγάλα ονόματα της παραγωγής. Ο Brad Pitt, η Rosamund Pike και ο σκηνοθέτης του Glass Onion, Ryan Johnson, συμμετέχουν και οι τρεις ως εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς.

Το blog Tudum του Netflix περιγράφει τη σειρά ως μια «σαρωτική ιστορία του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Γης», με τον Liam Cunningham – που υπόδύθηκε τον Ser Davos Seaworth στο «Game of Thrones» – να τονίζει πόσο πιστή θα είναι η σειρά με τα βιβλία.

Τι πραγματεύεται το «The Three-Body Problem»;

Το The Three-Body Problem είναι μια κινεζική τριλογία βιβλίων επιστημονικής φαντασίας που ακολουθεί την πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με εξωγήινους τη δεκαετία του ’60, κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα. Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο αστροφυσικός Ye Wenjie, απογοητεύεται από την ανθρωπότητα μέσα στην αναταραχή της εποχής και, όταν φτάνει ένα μήνυμα από έναν εξωγήινο ειρηνιστή του πλανήτη Trisolaris που προειδοποιεί την ανθρωπότητα να μην έρθει σε επαφή μαζί τους, ο Ye τον αγνοεί.
Ευτυχώς, ο πολιτισμός θα χρειαστεί 450 χρόνια για να φτάσει στη Γη και τελικά να την απειλήσει. Καθώς η σειρά συνεχίζεται, η σύγκρουση έρχεται όλο και πιο κοντά, με μια ομάδα ανθρώπων που είναι υπέρ του Trisolaris να επηρεάζει τα γεγονότα στη Γη – αποδυναμώνοντας τον πλανήτη.