Το κοινό περίμενε πολύ – πάρα πολύ – για μια ζωντανή performance από τη Rihanna. Συγκεκριμένα, από το 2016. Σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν η RiRi επικεντρώθηκε στο άλλο της μεγάλο πάθος, την καθόλου μικρή της αυτοκρατορία Savage x Fendy που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας και του μακιγιάζ. Και, εντωμεταξύ, απέκτησε το πρώτο της παιδί.

Για όλους τους αφοσιωμένους φαν της Rihanna εκεί έξω, η εμφάνισή της στο Halftime του Super Bowl ήρθε απλώς για να επιβεβαιώσει εκείνο που ήδη γνώριζαν. Η τραγουδίστρια και μεγιστάνας μόδας παραμένει αστήρευτα δημιουργική και ικανή να εκτελέσει ένα φαντασμαγορικό σόου 13 ολόκληρων λεπτών, χωρίς να πάρει ανάσα, ακόμα και έγκυος.

Ω, ναι. Η αγαπημένη RiRi πριν ανοίξει τα χείλη να τραγουδήσει, φρόντισε να ανοίξει το φερμουάρ της κατακόκκινης ολόσωμης φόρμας που φορούσε, χαϊδεύοντας περήφανα με το αριστερό της χέρι την φουσκωμένη κοιλιά της. Μετά την εμφάνιση, ανακοίνωσε και επίσημα ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, σε περίπτωση που κάποιος έχασε τα αμέτρητα cues της κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της.

REUTERS/Brendan Mcdermid

Όσον αφορά το παρ’ ολίγον 14 λεπτών medley της, η Rihanna πλοηγήθηκε στην πρώτη της εμφάνιση μετά την παγκόσμια περιοδεία της «Anti» και τη σκηνή του Super Bowl άψογα. Πιο ντυμένη από ποτέ – με ένα outfit, που θυμίζει high fashion φόρμα εργασίας, και ένα γυαλιστερό μπουστιέ, που μάλλον θα γίνει το απόλυτο τρεντ θυληκότητας και εγκυμοσύνης της Gen Z, η οποία ήδη λατρεύει τους κορσέδες – η Rihanna χόρεψε, τραγούδησε και το διασκέδασε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πολύς ντόρος είχε γίνει στα social media τις τελευταίες μέρες. Tα στοιχήματα για το ποια θα ήταν τα ονόματα έκπληξη που ενδεχομένως να βλέπαμε στη σκηνή του Super Bowl να πλαισιώνουν τη Rihanna πέφτανε βροχή. Και τελικά, πέσανε έξω. Η Rihanna έδωσε το απόλυτο one-woman show. Η avant-garde θεά της γονιμότητας πλαισιώθηκε από μια τεράστια ομάδα χορευτών, ντυμένών στα λευκά, στην ίδια όμως ενδυματολογική λογική με εκείνη και μια τάση προς το gender neutral.

Αν και κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης, το στυλ της Rihanna καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το πόση κοιλιά έδειχνε, στο State Farm Stadium της Αριζόνα, η τραγουδίστρια όχι μόνο δεν έβγαλε, αλλά όσο εξελισσόταν το show, έβαλε κιόλας. Η Rihanna έχει χρησιμοποιήσει συχνά τη μόδα ως εργαλείο για να υπογραμμίσει ποιος ακριβώς έχει τον έλεγχο του σώματός της, προκειμένου να φέρει στο δημόσιο λόγο θέματα όπως της αυτοδιάθεσης και της φυσικότητας του σώματος, καθώς επίσης και της επιτέλεσης φύλου.

Η Rihanna μπορεί πλέον να μην εμφανίζεται συχνά στην σκηνή, αλλά όταν το κάνει, ανατρέπει κάθε προκαθορισμένη αντίληψη για τη θυληκότητα, την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα, ακόμα και τη λοχεία, και ξαναγράφει τους κανόνες, φτου κι απ’ την αρχή, με τους δικούς της όρους.